Återblick

 Palmfestivalen 2023
Under årets festival hade vi tur med vädret och som vanligt var vårt tält välbesökt. Många kom och pratade med oss och c:a 70 personer provade sina konstkunskaper i vårt Konst-Quiz. Vinnarna blev på fredagen Agneta Karlstedt, Trelleborg och på lördagen Bengt-Åke Andersson från Vallby. Rätt svar på den utslagsgivande gissnings-burken full med 3:or, var 131 st. Rätta svar på de åtta frågorna går att finna i guideboken Konstvandring i Trelleborg.
Den här gången delade vi tältet med Vuxenskolans Frida Schultz och kunde konstatera att det var till bådas fördel när det gällde att intressera festivaldeltagare. Vi gör gärna om detta samarbete och tackar Frida så mycket för all praktisk hjälp vi fick under förberedelserna.

I år slog vi rekord vad gäller antalet medverkande funktionärer - 19 medlemmar ställde upp och bidrog till att vi kunde bemanna tältet under festivalen. Stort, stort tack till alla er och välkomna åter nästa år! Ju fler vi är, desto fler pass kan bli en enda timme och det underlättar också för oss som håller i bemanningsschemat att många vill vara med. 

Med förhoppning om att vi ses på medlemsmötet senare i höst !

Anette 

Onsdagen den 16 oktober höll Sköna Trelleborg medlemsmöte i Vuxenskolans lokaler.
Över 45 medlemmar hade slutit upp.
Först ut var en representant för det unga Trelleborg, 8 årige Louis Samnegård från Kulturskolan.
Han berättade att de skall placera en mosaiksten, som de gjort, i Rådhuspassagen.
Installationen sker den 31 oktober kl. 13.00
Därefter höll Landskapsarkitekten Barbera Kihlman Jonsson ett uppskattat föredrag om Trädgårdar. Från antikens ”paradisträdgårdar” fram till hennes egen.
Efter en fika med kaffe och frallor gick styrelsen igenom vad man kan vänta sig i nära framtid, både av konst och grönt.