Våren 2024


Trelleborgs museum

Våren 2024 ser vi utställningen Trelleborgs Glasbruk på Trelleborgs museum 17/2 – 26/5.


Ystad 

Fredagen den 5 april besöker vi Ystad Konstmuseum och ser ”Jag ångrar allt” av Leif Eriksson. Vi passar också på att se Klosterträdgården där Barbara Johnson-Kihlman guidar oss i den del hon skapat. Därefter går vi in i klostret och tittar på ”Min djuriska park” av Eric Langlert. Han har för övrigt gjort fontänen med krokodiler av bildäck som står på Nygatan på bryggeritomten!


Lunds Konsthall

Onsdagen den 5 juni besöker vi Lunds Konsthall och ser utställningen ”Övningar i ekologik” av Agnes Denes.


Trelleborgs museum

Få ut mer när du tittar på konst: ”Konst för nyfikna” pågår varje tisdag 12.30-12.45 t.o.m. den 4 juni. Gratis! 

Tänk på att det är ständigt spännande aktiviteter på Trelleborgs museum!


Inför varje arrangemang får medlemmar i Konstcirkeln särskild kallelse med datum, tid och plats!

Frågor? Ring 0730 358 308 !


Väl mött!

Hösten 2023

Malmö Museum
I höst besöker vi först Malmö Museum på Malmöhus slott. Den 31/8 får vi guidning på den spännande utställningen " Tal R och Mamma Andersson-Runtom Hill". De kända konstnärerna Tal R, dansk-israelisk, och Karin Mamma Andersson, svenska, har skapat bilder utifrån Carl Fredrik Hills sjukdomsbilder.


GlyptoteketDen 26/9 besöker vi Glyptoteket i Köpenhamn och ser bl.a. en installation av Abbas Akhavan. Utställningen är ett nytt samarbete mellan Glyptoteket och Copenhagen Contemporary. Vi har också möjlighet att se målningar av de franska impressionisterna!

Galerie Leger

Höstens sista konstbesök blir Galerie Leger där vi ser Björn Wessmans färgrika målningar och hör konstnären själv berätta om sitt måleri. Därefter besöker vi Moderna museet och ser målningar av Anders Sunna ”Illegal spirits of Sapmi”! Dessa stora målningar med tillhörande riklig dokumentation i A-4-pärmar representerade Norden på Venedigbiennalen 2022.